Author picture

Bisnesideasta Lounas & Leivos Butikiksi

Lounas & Leivos Butik Jyväskylä syntyi kahden ravintola-alan työntekijän rakkaudesta ruuanlaittoon ja leipomiseen. Tavoitteena oli innostava työympäristö, jossa syntyisi tuotteita puhtaista raaka-aineista.

Butikin kahdet kasvot

 

Marjo Jaatinen

Lounas leivos butik jyväskylä omistaja Marjo JaatinenOlen ammatiltani ravintolakokki ja minulla on useamman vuoden kokemus kahvila- ja ravintola-alalta. Koulutustaustastani löytyvät myös sekä leipurikondiittorin että kondiittorin ammattitutkinnot. Koen olevani työssäni rauhallinen, mutta myös tehokas käytännön tekijä. Olen järjestelmällinen ja looginen, joten minulle on tärkeää saada työ tehdyksi sovitusti ja ajallaan. Myöskään keittiö ei ole kuin hurrikaanin jäljiltä, kun olen saanut työni tehdyksi.

Anna Lamminmäki 

Olen ammatiltani restonomi ja minulla on myös sekä leipurikondiittorin että kondiittorin ammattitutkinnot. Työkokemusta kahvila- ja ravintola-alalta on kertynyt jo useampi vuosi. Siinä missä Marjo tyhjentää to do –listaa järjestelmällisesti, niin minut voi löytää vähän sieltä ja täältä tekemässä sitä sun tätä. On minullakin oma tehtävälista tyhjennettäväksi, mutta samalla, kun tilaan huoltoa laitteille, jutustelen asiakkaiden kanssa. Minulle työssä on tärkeää kaikkien hyvinvointi ja tyytyväisyys. Koenkin olevani omimmillani vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutilanteissa.

Vaikka olemme luonteiltamme ja työskentelytavoiltamme aika erilaisia, yrityksessämme nämä vastakohdat täydentävät toisiaan. Ennen yrityksen perustamista olimme opiskelleet ja työskennelleet yhdessä jo useamman vuoden ajan, joten tiesimme omat vahvuutemme ja erilaisuutemme työssä. Näin ollen arkipäiväiset työhön liittyvät asiat ovat loksahtaneet hyvin ja nopeasti omille paikoilleen.

Syksyllä 2015 päätimme ottaa loikan kohti yrittäjyyttä ja unelmien työpaikkaa. Tähtiajatuksena meillä oli luoda työpaikka, jossa on mukava työskennellä. Tämän lisäksi halusimme tarjota palvelua ja tuotteita, joiden alkuperästä, laadusta ja sisällöstä voisimme olla ylpeitä. Lounas & Leivos Butik Jyväskylä avasi ovensa Seppälänkankaalla helmikuussa 2016. Uskomme, että intohimo ja omaleimaisuus ruuanvalmistukseen ja leipomiseen näkyy tuotteissamme ja tuntuu makunystyröissä. Me emme tyydy ihan hyvään, vaan tähtäämme makujen raikkauteen ja moniulotteisuuteen.

Mistä meidät tunnetaan?

Butik tarjoaa runsasta ja maistuvaa lounasta noutopöydästä arkisin ja tilauksesta myös viikonloppuisin. Valmistamme lounaan mahdollisimman alusta lähtien itse ja jätämme pakastevihannekset ja muusijauheet kauppaan. Koska lounas ei ole vain ruokaa, haluamme tarjota asiakkaillemme monipuolisen ruokailukokemuksen. Meiltä löytyy kolme eri lounasvaihtoehtoa, joita täydentävät runsas salaattipöytä ja tuore vastapaistettu leipä. Pisteenä iin päälle iloinen palvelu, tuore kahvikuppi ja pieni makea jälkiruoka. Lounas & leivos Butikin lounastiedot löydät meidän Lounas Jyväskylä sivulta.

Lounaan lisäksi meiltä voi tilata leivonnaisia pieniin ja suuriin juhlahetkiin. Tarjoamme myös kokonaisvaltaisempaa apua juhlien tai muiden tilaisuuksien järjestämiseen. Palvelumme ovat saataville niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin. Kaikki tuotteet suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa heidän toiveitaan kuunnellen, oli kyseessä sitten pikkuleivät, kakut, suolaiset leivonnaiset tai kokonaiset juhlat.  Tutustu meidän tarjontaa Tilaa kakku sivulta.

Lounas ja leivos butik kakkuErityisosaamisemme löytyy ehdottomasti kakkujen parista. Sokerimassa muotoutuu käsissämme niin kukiksi, figuureiksi kuin muotokakuiksi ja kakkukuvat maalaamme aina käsin. Fantasiakakkujen lisäksi meiltä onnistuu myös perinteisemmät kermakakut ja muut perinneleivonnaiset, kuten karjalanpiirakat.

Niin tilaustuotteissamme kuin juhlapalvelussamme meillä on tärkeää hyvä palvelu sekä laadukkaat, kauniit ja maistuvat tuotteet. Juhlapalvelumme hoitaa juhlien suunnittelun ja toteutuksen pieniä yksityiskohtia myöten. Meille tärkeää on sukeltaa asiakkaan mielikuviin ja toteuttaa heidän näköisiä juhlia, joissa he voivat keskittyä stressaamisen sijaan juhlimiseen ja nauttimiseen.

Laadukkaiden tuotteiden lisäksi haluamme panostaa myös työhyvinvointiin. Ravintola-ala on todella tiukka. Se on fyysisesti haastavaa ja palkat ovat matalat. Liian usein työilmapiirikin on huono ja näin ei päästä käyttämään henkilöstön todellista potentiaalia. Olemme alusta asti pitäneet kiinni ajatuksesta, että tätä tehdään niin kauan, kun hyvältä tuntuu ja töihin on mukava lähteä. 4 vuoden jälkeen voimme sanoa onnistuneemme tavoitteissamme erinomaisesti. Palvelemme asiakkaita hymyillen ja viihdymme työssämme hyvin. Butikin ”perheen” hyvinvointi välittyy myös asiakkaille ja uskomme, että se on yksi syy, miksi he palaavat takaisin tuotteidemme ja palvelujemme luokse.

Butik tänään

Meidän alkuperäinen ajatuksemme yrityksestä oli työllistää meidät itsemme. Meillä ei ollut tavoitteita yritystoiminnan laajentamisesta sen suuremmin, mutta tuotteemme ja henkilökohtainen palvelumme ovat vedonneet ihmisiin. Sen vuoksi sopivien sattumusten ja kovan pohdinnan myötä avasimme toisen lounaskahvilan O.K Auto Jyväskylän tiloihin 2018.

2019 eteemme vajosi kuitenkin kuoppa, kun jouduimme etsimään ensimmäiselle toimipisteelle uudet toimitilat. Otimme tämän vastaan kuitenkin mahdollisuutena ja päätimme samalla toteuttaa haaveet isommista toimitiloista. Kesäkuussa 2019 tuo mahdollisuus avautuikin meille ja Lounas & Leivos Butik Jyväskylä osti Paakari Catering liiketoiminnan. Sen myötä pääsimme aloittamaan nykyisissä toimitiloissamme.

Yhtäkkiä meillä olikin yritys, joka työllistää 15 henkilöä. Nyt olemme reilun vuoden hioneet kahta yritystä yhdeksi ja vaikuttaa siltä, että käsissämme on timanttinen tiimi. Työntekijöillä on vuosien ammattitaito ruuan valmistuksesta, leipomisesta, juhlapalvelusta ja mikä kaikkein tärkeintä asiakaspalvelusta. Meille ja koko yritykselle on tärkeää, että jokainen työntekijä kantaa oman vastuunsa tiimissä ja osallistuu tuotteiden ja palveluiden kehittelyyn. Tämä on mitattu erityisesti kuluvana vuonna, kun Covid-19 rantautui Suomeen. Vaikka työskentelemme paljon juhlien parissa, niin tämä vuosi on ollut aika paljon myös kaikkea muuta. Ilman kovaa työtä, sitoutumista, kehittymistä ja uudistumista emme olisi selvinneet koronakeväästä.

Blogimme kautta haluamme kutsua teidät mukaan Butikin arkeen ja juhlaan. Tarjoamme myös konkreettisia vinkkejä erilaisten juhlien järjestämiseen.

Jaa tämä posti